تحولات لبنان و فلسطین

رئیس‌جمهور عراق با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با گروه تروریستی داعش نظر صریح دولت این کشور در رابطه با حضور مستشاری سردار قاسم سلیمانی در خاک این کشور را اعلام کرد.

حضور سردار سلیمانی در عراق "طبیعی است"/ از حمایت تسلیحاتی و مشاوره‌ای ایران بهره‌مندیم

به گزارش "قدس آنلاین «فؤاد معصوم» رئیس‌جمهور عراق در روزهای گذشته میزبان برخی مدیران و خبرنگارانخبرگزاری تسنیم در کاخ ریاست‌جمهوری این کشور بود و به سؤالات آن‌ها پیرامون مسائل مختلف عراق، منطقه و  جهان اسلام پاسخ گفت.

در زیر متن بخش دوم و پایانی این گفت‌وگو در رابطه با روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق را مطالعه و فیلم مربوط به آن را مشاهده می‌کنید:

تسنیم: ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران در دوره دیکتاتوری صدام از مبارزات مردم عراق حمایت کردند، بعد از سقوط صدام چه در مرحله حضور نیروهای اشغالگر خارجی که عراق را ترک کنند به همان شیوه با عراقی‌ها همکاری کردند، همچنین در مرحله دولت‌سازی و در مراحل دشوار دیگر از جمله تهدیدات گروه تروریستی داعش همکار و پشتیبان کشور عراق بودند. سؤال این است که با این وضعیت چشم‌انداز روابط عراق و جمهوری اسلامی ایران چگونه خواهد بود؟ آیا این چشم‌انداز ما را به یک روابط استراتژیک خواهد رساند، اگر به این مرحله خواهد رسید ابعاد این روابط چگونه خواهد بود؟

فؤاد معصوم:ما با جمهوری اسلامی ایران دارای روابط تاریخی هستیم و این روابط هیچگاه در تضاد با منافع ملت عراق نبوده است بلکه در راستای تحقق اهداف و آمال آنها بوده است. جریان‌های سیاسی کنونی عراق که در رأس قدرت هستند با جمهوری اسلامی ایران همیشه دارای روابط مستحکمی بوده‌اند.

 این همکاری و  روابط فراتر از یک روابط سیاسی معمول بوده و ما از این روابط در جهت تحقق اهداف خود بهره برده‌ایم، چه در مرحله مبارزات ما بر علیه نظام دیکتاتوری صدام و چه در مرحله کنونی، ما همیشه از داشتن روابط با تهران متنفع شده‌ایم.

به نکته مهمی اشاره می‌کنم، داعش موصل را کنترل و تهدیدات این گروه تروریستی دیگر مناطق را تحت تأثیر قرار داده بود اما حمایت‌های همه جانبه جمهوری اسلامی ایران مؤثر واقع شد، چه در زمینه سلاح و مهمات و چه در زمینه مشاوره نظامی و حمایت‌های بشردوستانه از آوارگان، بنابراین ما در تلاش هستیم که سطح روابط بغداد – تهران همیشه مسیر رو به جلو خود را داشته باشد و هیچگاه روابط ما با جمهوری اسلامی ایران علیه کشور ثالثی نبوده و نخواهد بود بلکه تأمین‌کننده منافع دو ملت ایران و عراق خواهد بود. این روابط مرحله به مرحله به سوی روابطی استراتژیک پیش خواهد رفت زیرا در مراحل قبلی از ما حمایت‌های خوبی شده است و ما خواهان روابطی استراتژیک با ایران هستیم و از ناحیه ما هر آنچه که لازم باشد در جهت رسیدن به این هدف والا انجام خواهد شد. وقتی که دو کشور خواهان حفظ امنیت یکدیگر هستند آیا این به معنای داشتن روابطی استراتژیک نیست.

تسنیم: در خصوص مبادلات تجاری میان دو کشور آیا معتقدید که در چند سال آینده ما شاهد پیشرفت‌های زیادی در روابط کنونی باشیم؟

 فؤاد معصوم:بدون شک مبادلات تجاری دو کشور هم روند رو به رشدی داشته و پروژه‌های مهمی هم وجود دارند که ما خواستار استفاده از توان و تجربیات جمهوری اسلامی ایران هستیم اما متأسفانه به دلیل مشکلات بودجه‌ای اجرای آن‌ها به تعویق افتاده است.

 ایران در مرحله تحریم‌ها به سطح بالایی از توان داخلی و پیشرفت‌های مهمی رسیده و این برای کشور عراق مهم است که از این دانش و تجربه به خوبی استفاده نماید و همکاری خوبی در زمینه‌های اقتصادی در میان ما وجود داشته باشد و هر پروژه‌ای را که به نفع مردم عراق است با توافق با جمهوری اسلامی ایران اجرا کنیم به شیوه‌ای که ما هم از این پروژه‌ها متنفع شویم و به دستاوردی برای ملت ما تبدیل شود و عراق و بغداد هم به بازار مهمی برای جمهوری اسلامی ایران تبدیل خواهد شد.

تسنیم: برخی از کشورهای غربی و به ویژه آمریکا مخالف چهره‌هایی همچون سردار قاسم سلیمانی و نقش مشاوره‌ای و مستشاری ایشان در نبرد علیه گروه‌های تروریستی – تکفیری هستند اما نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه عراق از نقش ایشان در همکاری با دولت و ملت عراق تجلیل کرده و اعلام نموده‌اند که حضور سردار سلیمانی بنا به درخواست حکومت بغداد بوده است. نظر حضرتعالی به عنوان رئیس‌جمهور عراق در این خصوص چیست؟

فؤاد معصوم:ما نظر خود را در این خصوص اعلام نموده‌ایم و بارها گفته‌ایم که جمهوری اسلامی ایران در همان روزهای ابتدایی حملات گروه تروریستی داعش به حمایت از عراقی‌ها پرداخته است و نیازمند این حمایت‌ها و توان و تخصص آنها بوده و این حمایت‌ها برای ما مهم بوده است و مسائل زیادی را برای ما روشن ساخت.

حضور سردار قاسم سلیمانی هم در چارچوب حضور مشاورین نظامی خارجی در عراق است، آمریکا، فرانسه، انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی دارای مشاورین نظامی در عراق هستند بنابراین نمی‌توان گفت که مشاورین نظامی ایران حق حضور در عراق را ندارند بلکه به نظر ما موضوعی عادی است و ایران هم همچون دیگر کشورها از چنین حقی برخوردار است.

همچنانکه اشاره نمودم ما خواهان داشتن روابطی مستحکم با جمهوری اسلامی ایران هستیم، روابط ما با جمهوری اسلامی ایران موضوع مهمی است که مشابه آن با دیگر کشورها کمتر یافت می‌شود، اگر چه که عراق با آمریکا و دیگر کشورهای جهان دارای روابط است اما خواهان آن نیستیم که این روابط در تضاد با روابط بغداد با تهران باشد. نمی‌خواهیم که روابط ما با کشورهای دیگر به نوع روابط با جمهوری اسلامی ایران آسیب برساند، کشورهایی هستند که دوست ما هستند، برخی از این کشورها به مراتب دوستتر بوده اما کشورهایی هستند که برادر ما محسوب می‌شوند. بخش زیادی از سیاسیون عراق سردار سلیمانی را به خوبی می‌شناسند.

تسنیم: سخن پایانی

فؤاد معصوم:ملت ایران ملتی دوست و برادر است و همچنانکه گفتم خواهان پیشرفت در روابط دو جانبه هستیم، ما دارای اشتراکات زیادی با برادرانمان در ایران هستیم، فرهنگ مشترک و 1400 کیلومتر مرز مشترک و همسایگی می‌طلبد که اهمیت زیادی برای همسایگی خود قائل باشیم و آن‌ها هم به همان شیوه برای عراق اهمیت قائل شوند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.